zaterdag 21 april 2012

Bami Goreng

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
1 duopak gerookte spekblokjes (250 g)
2 uien, gesnipperd
1 tl sambal oelek
250 g winterpeen, in dunne halve plakjes
1 prei, in halve ringen
2 el boemboe bami
2 zakken noedels wokmix (a 2 x 150 g)
3 el ketjap

Bereiden: Verhit een wok en schenk de olie erin. Bak het spek 5 min. Neem met een schuimspaan uit de wok. Voeg de ui, sambal en peen toe en roerbak 3 min. Doe de prei en de boemboe erbij en roerbak 3 m in mee. Doe de spek weer in de wok en voeg de noedels toe. Breng op smaak met ketjap en roerbak nog 2 min. Verdeel over 4 kommen. Lekker met kroepoek en gehaktballetjes met satésaus.

Bron: Aangepast recept uit Allerhande.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...