donderdag 22 november 2012

Kip met ananas

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd

Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 kipfilets
2 tl paprikapoeder
5 el zonnebloemolie
1/4 ananas, geschild
2 kiwi's, geschild
3 el sweet chilisaus
1 teen knoflook
3 cm verse gember
2 eieren
400 g sugar snaps

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik. Snijd ondertussen de kipfilets in de lengte in vieren. Meng in een schaal het paprikapoeder met 3 el olie, peper en zout. Voeg de kip toe en laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Verwijder ondertussen de harde kern van de ananas, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de kiwi's in kleine blokjes en doe bij de ananas. Meng de chilisaus erdoor.
Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit 1 el olie in een wok en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. Schuif de rijst naar de zijkanten van de wok, zodat er in het midden ruimte ontstaat. Doe daar de rest van de olie in en breek de eieren erin. Laat de eieren al roerend stollen en schep de rijst erdoor.
Verhit de grillpan. Rijg elk stuk kip aan een satéprikker en gril in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Kook de sugarsnaps 3 min. in ruim kokend water. Serveer de kip met de salsa, sugarsnaps en gebakken rijst.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...