donderdag 15 november 2012

Rode-uiensoep met munster

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
2 el olijfolie
125 g gerookte spekblokjes
600 g rode uien,  in ringen
1 tl kerriepoeder
150 ml rode wijn
1,5 liter groentebouilloon
5 takjes tijm
8 tot 12 sneetjes stokbrood van 1 dag oud
200 g munster, geraspt (of taleggio of port salut)

Bereiden
Verhit in een pan de olie en bak hierin het spek zachtjes knapperig. Voeg de uiringen toe, bak ze in 8 minuten zacht en laat licht kleuren. Strooi er het kerriepoeder over en bak 1 minuut. Voeg de wijn, bouillon en tijm toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken.
Verwarm intussen de  ovengrill voor. Schep de soep in 4 ovenvaste kommen en zet op een bakplaat. Leg de sneetjes brood op de soep in de kommen en bestrooi ze royaal met kaas. Gratineer de soep onder de hete ovengrill tot de kaas bubbelt en begint te kleuren. Let op, dit kan snel gaan!

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...