zondag 16 december 2012

Crème brûlée met frambozenpuree

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten + wachttijd

Ingrediënten
4 eierdooiers
80 g fijne kristalsuiker
270 ml slagroom
25 g donkerbruine basterdsuiker
4 ramequins à 150 ml


Frambozenpuree
100 g frambozen
geraspte schil van 1 limoen
2 el fijne kristalsuiker

Bereiden
Maak eerst de frambozenpuree. Doe de frambozen, limoenrasp en suiker in een kom en meng alles voorzichtig met een vork. Laat 15 minuten trekken en prak het mengsel dan met een vork puree. Je hoeft het niet door een zeef te drukken want de pitjes zorgen voor meer smaak en moeten behouden blijven.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een diepe ovenschaal met bakpapier. Het papier voorkomt luchtbellen rond de vormpjes en zorgt voor een rustige bakproces waardoor de custard niet stremt.
Klop de eierdooiers en kristalsuiker in een hittebestendige kom door elkaar. Verwarm de slagroom op laag vuur en schenk hem al kloppend bij de eierdooiers. Zorg ervoor dat het mengsel glad is, zonder klontjes, want anders krijg je roerei.
Verdeel de frambozenpuree over de ramequins. Verdeel het ei-suikermengsel erover en zet de vormpjes in de diepe ovenschaal. Schenk zoveel kokend water in de schaal dat de vormpjes voor de helft onderstaan (au bain-marie). Zet de schaal in de oven en bak de brûlées 35-45 minuten of tot ze stevig zijn, maar nog iets trillen als je de vormpjes schudt. Neem de ramequins uit de oven en laat ze op een taartrooster staan tot de inhoud afgekoeld en stevig is.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de brûlées met de basterdsuiker en zet ze op een bakplaat. Rooster ze 2 minuten tot de suiker gekaramelliseerd is. Serveer direct.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...