donderdag 17 januari 2013

Gehaktbrood 1001-nacht

Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 1 uur

Ingrediënten
200 g gedroogde abrikozen
18 kwarteleitjes
2 el olie + extra voor invetten
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, gehakt
5 zongedroogde tomaten uit de olie, fijngehakt
500 g rundergehakt
2 tl gedroogde munt
2 tl korianderpoeder
1 tl kaneelpoeder
2 eieren
4 beschuiten
100 g walnoten
20 verse muntblaadjes
zoete gember-tomatensaus
cakevorm van 1 1/2 l inhoud

Voorbereiden
Kan 2 dagen van tevoren.
Week de gedroogde abrikozen 15 minuten in lauw water. Kook de kwarteleitjes in 7 minuten hard. Pel ze.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes zachtjes 3 minuten. Doe alles in een ruime kom en voeg het gehakt, de munt, koriander, kaneel en de 2 eieren toe. Verkruimel de beschuiten tussen je handen boven de kom. Hak de helft van de walnoten en de helft van de abrikozen fijn en voeg ze toe. Meng alles goed door elkaar met je handen en breng het gehakt op smaak met 1 tl zout en flink wat versgemalen peper. Verdeel voorzichtig de kwarteleitjes door het gehakt.
Neem een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de cakevorm aan de zijkanten, bodem en bovenkant met een dubbele laag te bekleden. Vet de cakevorm in met een beetje olie en druk het aluminiumfolie erin. Laat een deel over de rand hangen om de bovenkant van het gehaktbrood te bekleden. Vul de vorm met het gehaktmengsel en druk het goed aan. Beleg de bovenkant met de rest van de abrikozen en walnoten. Dek af met het overhangende folie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden
Begin 1 1/4 uur van tevoren.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehaktbrood 1 uur in de oven, de laatste 10 minuten met de folie open. Laat het brood 5 minuten afkoelen en trek het dan m.b.v. de folie uit de vorm. Verwijder de folie en zet het gehaktbrood op een grote schaal. Garneer met de blaadjes munt en serveer met zoete gember-tomatensaus met munt.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...