donderdag 31 januari 2013

Pizza met chiligarnalen en ananas

Recept voor 2 pizza's
Bereidingstijd 40 minuten, oventijd 15 minuten

Ingrediënten
60 ml olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
20 rauwe garnalen, darmkanaal verwijderd
2 voorgebakken pizzabodems
1/2 kleine ananas, in stukken
1 rode paprika, in dunne repen
12 bocconcini, gehalveerd
gehakte pinda's en korianderblaadjes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de sjalot en knoflook al roerend 5-6 minuten of tot ze zacht zijn. Draai het vuur hoger en voeg de rode peper en garnalen toe. Bestrooi met zout en peper en bak 3-4 minuten tot de garnalen net gaar zijn. Neem de pan van het vuur en schep de chiligarnalen op een bord.
Verdeel de chiligarnalen, ananas, paprika en bocconcini over de pizzabodems en bestrooi met peper en zout. Schep wat van de sjalot en knoflook over de pizza's. Leg ze op de bakplaten en ze 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze met pinda's en korianderblaadjes en serveer direct.

Bron: Delicious  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...