woensdag 9 januari 2013

Rode-uigratin met pistachenoten

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten, oventijd 45 minuten

Ingrediënten
4-5 rode uien, in ringen of smalle partjes
olijfolie
zout en peper
3 eieren
200 ml kookroom of melk
1 el gehakte verse basilicum of
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
75 g geraspte belegen kaas
75 g gepelde pistachenoten

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de uien in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm. Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de eieren met de kookroom of melk (Melkan), zout, peper en basilicum of Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien. Bestrooi met geraspte Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven. Rooster intussen de pistachenoten in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over de gratin.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...