vrijdag 19 april 2013

Raapstelen-vissalade

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
500 g vastkokend aardappels met schil,
in plakken van 3/4 cm
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 lente-ui, fijngesneden
100 g jonge raapstelen, grof gesneden
20 g dragon, blaadjes afgestroopt
2 zoute haringen, in blokjes
250 zeer verse zalmfilet, in blokjes
100 g Hollandse garnalen
4 el hele geurige olijfolie
1,5 el wittewijnazijn

Bereiden
Kook de aardappels in ruim kokend water met zout in 10-12 min. beetgaar. Giet ze af, spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken. Meng de bleekselderij, lente-ui, raapstelen en dragon met elkaar en meng de vissoorten en garnalen erdoor.
Verdeel de aardappelplakken over 4 borden en schep daarop ene mooie berg van de salade. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Klop de olijfolie en azijn tot een homogene dressing en verdeel over de saladeborden.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...