Pagina's

dinsdag 18 juni 2013

Aspergetaart met zalm

8 stukken
- 1 kg witte asperges, geschild en in stukken
- zout en peper
- suiker
- 270 g koelvers bladerdeeg (tante Fanny), ontdooid
- 600 g zalmfilet zonder huid, in stukjes
- 1 bosje dille, fijngehakt
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- nootmuskaat
- 2 el paneermeel



Bereiden: (30 minuten, oven 50 minuten) Gaar de asperges 8-10 minuten in kokend water met wat zout en een beetje suiker. Laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de eieren, de crème fraîche en dille tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm) met bakpapier. Rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg. Druk de randen goed aan. Snijd het overhangende deeg weg. Druk stevig aan. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verdeel de asperges en de zalm oer de bodem en schenk het eimengsel erover.
Bak de aspergetaart ca. 50 minuten onder in de oven. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...