maandag 10 juni 2013

Gegratineerde ratatouillerisotto

Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 groentebouillonblokjes
2 el + een beetje boter
350 g risottorijst
300 ml droge witte wijn
1 gele paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
3-4 tomaten, in stukjes
1-2 takjes salie, fijngehakt
 3 el olijfolie
75 g parmezaan (stuk)
125 g mascarpone

Bereiden
Breng ruim 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Houd de bouillon warm.
Verhit 2 el boter in een grote pan. Fruit er de helft van de ui en de helft van de knoflook in. Voeg de rijst toe en fruit hem tot hij glazig wordt. Voeg de wijn toe en laat al roerend op laag vuur koken tot hij verdampt is. Voeg zo veel warme bouillon tot dat de rijst net onderstaat. Voeg wanneer de rijst de bouillon opgenomen heeft steeds een beetje bouillon toe. Kook ca. 25 minuten zonder deksel op laag vuur. Roer af en toe door zodat hij niet aanbakt. De risotto is klaar wanneer de buitenkant van de korrel smeuïg en de binnenkant licht al dente is.
Verhit de olie in een pan met deksel. Bak de paprika, courgette, salie, en de rest van de ui en knoflook hier ca. 4-5 minuten in. Voeg de tomaat toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Smoor afgedekt 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de parmezaan. Roer de mascarpone en de parmezaan op 1 el na door de risotto. Doe de risotto in een ingevette ovenschaal. Verdeel de ratatouille over de risotto. Bestrooi met de overige parmezaan en bak ca. 5 minute in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...