zaterdag 1 juni 2013

Salade met kip en cashewnoten

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
2 el olijfolie
500 g kipfilet, in smalle repen
75 g cashewnoten
150 g gemengde bladsla
125 kerstomaatjes, gehalveerd
1 komkommer, in blokjes
1 bosje radijs, in plakjes
200 g wortel, grof geraspt
2 el zoete chilisaus of  hotketchup
1 tl ketjap manis of sojasaus
1 el citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 el hakte verse koriander
1 tl geraspte verse gemberwortel
2 el zonnebloemolie

Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de kiprepen goudbruin en gaar in 12-15 minuten.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen.
Verdeel de sla over 3 borden en leg er in een cirkel langs de rand van het bord de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel op. Leg de kip met de dressing in het midden. Strooi de geroosterde noten erover.
Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...