maandag 12 augustus 2013

Biefstuk met knolselderij en waterkers

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
1 knolselderij (ca. 1 kg), geschild en in blokjes
250 ml melk
zout en peper
1 ui, in dunne ringen
4 biefstukken à 150 g
4 el boter
1/2 el tomatenpuree
1/2 el bloem
300 ml rode wijn
2 bosjes waterkers, gewassen en uitgelekt
1 el olijfolie

Bereiden
Doe de knolselderij in een pan met de melk en giet er zoveel water bij zodat hij net onder staat. Voeg een snuf zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook de knolselderij in ca. 15 minuten op middelhoog vuur gaar.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 el boter in een pak en bak er de biefstukken ca. 2 minuten aan beide zijden op hoog vuur in. Neem het vlees uit d epan en draai het vuur laag.
Leg de biefstukken op een bord en zet ze ca. 8-10 minuten in de oven. Verhit 1 el boter in  het bakvet van de biefstuk en bak er de ui ca. 5  minuten in. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak ca. 1 minuut. Blus af met rode wijn en kook de saus 4-5 minuten in tot hij een beetje stroperig wordt.
Giet de knolselderij af en wat van het kookvocht. Pureer de knolselderij en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met 2 el boter, zout en peper.
Snijd het vlees in plakjes. Verdeel de knolselderij over kommen of borden en verdeel er het vlees over. Schenk de rodewijnsaus eroverheen.Garneer met waterkers en olijfolie.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...