vrijdag 2 augustus 2013

Mediterrane garnalenfrittata

Voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
5 el olijfolie
1 courgette, in blokjes van 1 cm
2 tomaten, in stukjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
8 eieren
125 ml crème fraîche
3 el tijmblaadjes
125 g cockail- of jumbogarnalen
150 g Griekse yoghurt
2 krop romeinse sla, in parten

Bereiden
Verhit 2 el van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de courgetteblokjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten en 2 tenen knoflook toe en bak 1 minuut mee. Klop intussen in een ruime kom de eieren los met de crème fraîche, 2 el tijm en zout en peper. Schep de gebakken groenten door het eimengsel.
Verhit de resterende 3 el olijfolie in de koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan leg de garnalen erin. Leg een deksel op de pan en laat de omelet in 10-15 minuten op laag vuur gaar worden. Heb geduld en houd het vuur laat zodat de onderzijde niet te snel te donker kleurt terwijl de bovenkant nog niet gaar is.
Meng intussen de yoghurt met de laatste teen knoflook, zout en peper naar smaal. verdun de yoghurt eventueel met 2-3 el water. Leg de sla op een schaal en lepel de yoghurtdressing erover. Strooi er eventueel nog wat tijm over.
Leg een groot bord op de pan, keer pan e bord tegelijk om en laat de frittata weer in de pan glijden en keer de frittata tegelijk om. Laat de frittata 5 min tot lauwwarm afkoelen en snijd in punten. Serveer de frittata met de salade.

Bron: Delicious.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...