Pagina's

dinsdag 17 september 2013

Kip met mango-rijstsalade

4 personen
2 el korma currypasta
140 ml Griekse yoghurt
4 kippendijen
2 el mayonaise
1 el mangochutney
600 g gekookte (basmati)rijst
1 mango in dunne partjes
1/2 komkommer in dunne partjes
4 el korianderblad
2 el amandelschaafsel, geroosterd
4 el extra vergine olijfolie
sap van 1 citroen

Bereiden: (30 minuten, marineren 30 minuten) Roer in een kom 1 el currpasta en 40 ml yoghurt door elkaar. Schep de kippendijen hiermee om en laat ze 30 minuten marineren in de koelkast.
Steek intussen 30 minuten van tevoren de barbecue aan.
Pureer in een blender de rest van de currypasta en yoghurt met de mayonaise en mangochutney, zodat je een romige saus krijgt. Mix er zo nodig een beetje lauwwarm water door.
Schep de gekookte rijst, mango, komkommer, koriander en het amandelschaafsel door elkaar in een schaal en voeg wat zeezout en versgemalen peper toe.Voeg de olijfolie en het citroensap toe en schep de rijstsalade losjes om. Neem de kippendijen uit de marinade en leg ze met het vel omlaag op de barbecue. Gril ze 4 minuten per kant of tot ze gaar zijn en het vel gekaramelliseerd is. Verdel de mango-rijstsalade  en de kip over borden en sprenkel de saus erover.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...