zaterdag 30 november 2013

Gebraden kip met kersen in rode wijn

Hoofdgerecht voor 8-10 personen
Bereidingstijd 50 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten
125 ml versgeperst citroensap
4 el olijfolie
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 el citroenrasp van 2 citroenen
2 el fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
2 el fijngesneden verse dragon
2 tl venkelzaad, licht gekneusd
2 kippen à 1,6 kg
4-5 takjes rozemarijn
1 pot kersen, (morellen), 670 g uitgelekt
125 ml versgeperst sinaasappelsap
100 g fijne kristalsuiker
500 ml droge witte wijn
2 tl maizena

Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng in een kommetje het citroensap, de olie, knoflook, citroenrasp, fijngehakte rozemarijn, dragon, het venkelzaad en zout en peper. Leg de kippen met de borst omhoog op een schoon werkblad en verdeel ze in stukken. Leg de stukken kip in een grote ovenschaal, wrijf ze in met de gekruide olie en leg de rozemarijntakjes erop. Braad de kippen 40 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gaar zijn. Bedruip ze af en toe met het vocht uit de ovenschaal.
Maak intussen de kersen in rode wijn.
Verwarm de kersen met het sinaasappelsap en de suiker al roerend in een pan met dikke bodem op matig vuur tot de kersen heel zacht zijn en hun sap vrijkomt.
Houd 4 el wijn apart en breng de rest op matig vuur aan de kook in een andere pan met dikke bodem. Laat 10 minuten inkoken tot de helft. Voeg het kersenmengsel toen kook dit nog 10 minuten tot het dikker wordt. Roer de maizena met de achterhouden wij tot een glad papje en roer dit door het kersenmengsel. Verwarm het al roerend 1 minuut of het het vindt. Serveer de kersen in rode wijn bij de kip.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...