woensdag 20 november 2013

Paddenstoelenrisotto

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten
1/2 groentebouillonblokje
8 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
2 sjalotten
2-3 el olie
250 g risotto
200 ml droge witte wijn
300 g gemengde paddenstoelen
50 g zongedroogde tomaten
1/2 bosje peterselie
75 g parmezaan
zout en peper

Bereiden
Los het bouillonblokje op in 750 ml kokend water. Laat er het eekhoorntjesbrood ca. 15 minuten in wellen en neem uit de bouillon. Pel en snipper de sjalotten.
Verhit 1-2 el olie in een pan. Fruit er de sjalot in. Fruit de rijst kort mee. Roer er de wijn en ongeveer de helft van de bouillon door. Breng aan de kook en kook onafgedekt op laag tot middelhoog vuur tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Roer beetje bij beetje de overige bouillon door de risotto. Kook de risotto in totaal 30-35 minuten.
Maak intussen de paddenstoelen school en snijd ze klein. Snijd het eekhoorntjesbrood klein. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in reepjes. Was de peterselie en snijd in reepjes. Rasp de parmezaan.
Verhit 1 el olie in een pan. Bak er de paddenstoelen op hoog vuur in. Voeg de tomaten toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met zot en peper. Roer 2/3 van de parmezaan en de peterselie door de risotto. Roer het paddenstoelenmengsel erdoorheen.Breng de risotto op smaak en dien op. Bestrooi met de overige parmezaan.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...