dinsdag 5 november 2013

Shepherd's pie

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 75 minuten

Ingrediënten
1 grote wortel, in dunne plakjes
2 uien, gesnipperd
2 el en een beetje boter
500 g lamsgehakt
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
200 tomaten
750 g aardappels
zout en peper
1 bosje platte peterselie, blaadjes grof gehakt
200 ml melk
nootmuskaat
100 g mosterd
1 el paneermeel

Bereiden
Verhit 1 el boter in een braadpan en bak er de ui en de wortel ca. 2 minuten in. Voeg het lamsgehakt toe en bak het in ca. 8 minuten rul. Voeg de tomatenpuree en de laurier blaadjes toe en bak nog ca. 2 minuten. Snijd de tomaten in parten en voeg ze toe. Laat het geheel met een deksel op de pan ca. 15 minuten smoren op laag vuur.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Neem de laurierblaadjes uit de gehaktsaus en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg 2 el boeter toe en pureer de aardappels fijn met een pureepers. Roer de melk door de puree en breng hem op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de mosterd.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep het gehaktmengsel in een kom met boeter ingevette ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. Strijk het geheel een beetje glad. Trek er eventueel met een vork een golvend patroon doorheen. Bestrooi met het paneermeel. Bak de shepherd's pie ca. 45 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...