donderdag 5 december 2013

Knolselderijgratin met worst

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten
1 middelgrote knolselderij
500 g licht kruimige aardappelen
450 ml melk
250 ml slagroom
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 el olijfolie
3 middelgrote uien, in ringen
blaadjes van 2 takjes salie, grof gesneden + extra voor erover
150 g emmenthaler, geraspt
4 varkensbraadworsten

Bereiden
Schil de knolselderij en snijd in kwarten. Snijd van de kwarten plakjes van 2-3 mm dikte. Snijd de aardappelen in plakjes van gelijke dikte. Breng in een hapjespan de knolselderij en de aardappel met de melk, slagroom en knoflook aan de kook. Kook in 8-10 minuten zachtjes beetgaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de uienringen hierin in 8-10 minuten goudbruin. Voeg de salie toe en bak nog 1-2 minuten.
Schep de knolselderij en de aardappel met een schuimspaan uit de pan en doe over in een kom. Schep de helft van het aardappelmengsel in de vorm en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel er de helft van de gebakken uienringen met de salie over. Maak nog zo'n laag en houd de kaas nog even apart.
Laat intussen de melk-roommengsel inkoken en schenk over de uienringen. Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de gratin in een voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen de een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de braadworsten hierin op laag vuur in 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Garneer de gratin met wat salie en serveer met de worsten.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...