zaterdag 13 februari 2016

Bloemkool met rozemarijn

Bijgerecht voor 4 personen.
Bereiden 30 minuten.

Bloemkool met rozemarijn
1/2 bloemkool, in roosjes (600 g)
15 g boter
20 g bloem
250 ml melk
1 tl fijngesneden verse rozemarijn
35 g geraspte parmezaanse kaas

Bereiden
Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet af en schep in een ovenschaal.

Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem op matig vuur tot zich schuim vormt. Strooi de bloem erin en verwarm al roerend 2 minuten. Neem van het vuur en voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de melk toe. Verwarm al roerend 5 minuten op matig tot hoog vuur tot je een gladde saus hebt. Neem van het vuur. Roer de rozemarijn en de helft van de kaas erdoor. Voeg zout en witte peper toe.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schenk de saus over de bloemkool. Strooi de rest van de kaas erover. Schuif 10 cm onder de grill en gril 5 minuten of tot de saus mooi kleurt. Laat 3 minuten rusten.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...