Pagina's

maandag 7 maart 2016

Spaghetti met paddenstoelen en spek

4 personen
500 g paddenstoelen, grote gehalveerk
100 g gerookte spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
300 g volkoren spaghetti
zout en peper
3 el olie
2 el boter
125 ml droge witte wijn
50 g parmezaan






Bereiden: (30 minuten) Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met wat zout. Bak het spek in een droge koekenpan knapperig. Bak de ui en de knoflook kort mee. Neem alles uit de pan.'
Verhit de olie in het bakvet. Bak er de paddenstoelen portiegewijs in ca. 5 minuten goudbruin in. Doe alle paddenstoelen in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de boeter toe aan de paddenstoelen en bak 2-3 minuten verder. Blus af met de wijn en ca. 100 ml kookvocht van de spaghetti. Kook 2-3 minuten op laag vuur. Spatel de parmezaan, het spekmengsel en de peterselie door de paddenstoelen en verhit kort. Breng nogmaals op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af en meng hem met de paddenstoelen.

Bron: Koken & Genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...